ITD-10-015 Mahalliy xom ashyodan bug’doyining zamburug’li kasalliklariga qarshi samarali ta’sir etuvchi preparat yaratish.
ITD-9-26 “Sho’rlangan tuproq sharoitida donli ekinlarning o’sishi, rivojlanishini avjlantiruvchi va patogenlariga samarali ta’sir etuvchi preparatlar yaratish”
ITD-7-19- Cho’llanish jarayonida Mirzacho’l vohasi sho’rlangan tuproqlari fitomelioratsiyasini tadqiqi
IOT-2014-5-3 Sho’rlangan tuproq unumdorligi va chorva ozuqa sifatini oshiruvchi boqlaning “Mirzacho’l” navi birlamchi urug’chiligini joriy etish,
EF5-OT-0-1420- Kuzgi bug’doyning sho’rga chidamlilik xususiyatllarini o’rganish va sho’rlangan tuproq sharoitida immun sistemasini oshirishning ilmiy asoslarini ishlab chiqish
ITD-9-27 “Batat, kartoshka va topinamburning abiotik omillarga chidamlilik xususiyatlarini tahlili va sho’rga chidamli liniyalarini in vitro usuli yordamida yaratish”
IOT-2012-5-15G’1 “Sho’rlangan tuproq sharoitida shirinmiya etishtirish va undan stimulyator olishda xom-ashyo sifatida foydalanishni o’zlashtirish”
“Sho’rlangan tuproqlar unumdorligini oshiruvchi agrobiotexnologiyalar”
IOT -2012-8-3. “Sho’rga chidamli o’simliklar milliy genofondini shakllantirish va undan ishlab chiqarishda foydalanishni yo’lga qo’yish
S-A-2018-005.Sho’rga chidamli o’simliklar genofondini boyitish, caqlash, reproduktsiya olish va undan ishlab chiqarishda foydalanishni yo’lga qo’yish Sho’rga chidamli o’simliklar genofondini boyitish, caqlash, reproduktsiya olish va undan ishlab chiqarishda foydalanishni yo’lga qo’yish
S-A-2018-004 “Anor (Punica granatum L.)ning biotexnologik kollektsiyasini yaratish va patogensiz ko’chatlarini olish texnologiyasini yo’lga qo’yish”
A-MZ-2019-41. Shirinmiya o’simligi ildizining mahsuldorligi va hosildorligini hamda ildizning sifatini oshirish.
Sho’rga chidamli o’simliklar genetik kollektsiyasining raqamlashtirilgan malumotlar bazasini shakllantirish
Shirinmiyaning ildiz mahsuldorligini oshirish va ildiz tizimini qayta ishlash texnologiyasini o’zlashtirish mavzudagi (tijoratlashtirishgacha tayyorlash) loyihasi